sâmbătă, 10 septembrie 2011

Bacovia si alifie


Universul din care facem parte ne ofera o recreere a creierului,desi putini sunt cei care nu sunt limitati mental.Starea de euforie nationala este ajutata de multitudinea toxinelor si a carbohidratilor.Nu traim doar cu impresia ca patria-mama ne otraveste cu mirodeniile sale importate de la straini,ci este un fapt real.Starnim mila celor din jurul nostru si ne mandrim cu asta.Suntem in cautare de pareri si nu facem decat sa ne decodificam neurotransmitatorii care ne pot afecta gandirea egocentrica.
Faptele noastre sunt persuasive si iremediabile.Pericole iminente sunt peste tot daca indiferenta fiintelor umane persista.
Nici un drog,alcool,tutun,somnifer sau cafea,nicio chimie nu-ti poate fi de ajutor,daca efectul"placebo"nu este destul de bine intiparit in santurile creierului.
"Sufletul trebuie sa accepte suferinta,trebuie s-o indure privind-o in fata,sa-i ofere timpul,abisul,disperarea lui.Trebuie s-o atraga in afara timpului.Trebuie s-o hraneasca cu altceva decat cu sine.Trebuie s-o ispiteasca,sa-i arunce o momeala,sa-i sacrifice un obiect ca si cum i-ar jertfi o fiinta."(aviz amatorilor doritori de cultura-"Vila Amalia"-Pascal Quignard).

5 comentarii:

Anonim spunea...

Suferi?

Supa la plic spunea...

:))) atat ai inteles din articolul asta?trist...

Anonim spunea...

Am inteles mult mai multe... pentru că ştiu să citesc printre rânduri! Dar... daca ai ajuns să ai ca subiect "suferinţa", se subînţelege că o simţi şi o trăieşti. Te compătimesc!

Supa la plic spunea...

Ideea e ca,desi ma repet,blogul nu este pt orice muritor de rand.Nu oricine intelege cum ar trebui,ci cum vrea,din pacate.Multumesc,dar nu e cazul si nici nevoie sa ma compatimesti.

Anonim spunea...

"E usor a scrie versuri
Când nimic nu ai a spune,
Insirând cuvinte goale
Ce din coada au sa sune.

Dar când inima-ti framânta
Doruri vii si patimi multe,
S-a lor glasuri a ta minte
Sta pe toate sa le-asculte

Pentru-a tale proprii patimi,
Pentru propria-ti viata,
Unde ai judecatorii,
Nenduratii ochi de gheata?

Ah! atuncea ti se pare
Ca pe cap îti cade cerul:
Unde vei gasi cuvâtul
Ce exprima adevarul?"

Manuela e geniala...va provoc pe fiecare sa insirati cateva cuvinte incercand sa va exprimati gandurile sau sa atingeti macar jumatate din sensibilitatea Manuelei...

prietene, cred ca toata viata ai citit printre randuri si sunt sigur ca vei citi si acest comentariu la fel; fiecare cu rolul lui pe pamant dar ca sa fiu sigur ca intelegi....

ESTI


O


VITA!

ai citit printre randuri? :)